ЕК одобри още една българска програма за периода 2021-2027 г.    С

...
ЕК одобри още една българска програма за периода 2021-2027 г. 
 
С
Коментари Харесай

Пари от Европа! 3 милиарда лева за малкия и среден бизнес у ...

Европейска комисия утвърди още една българска стратегия за интервала 2021-2027 г. 

 

С бюджет от 1.49 милиарда евро стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП), ще обезпечи на бизнеса у нас финансова поддръжка за: ускорение на нововъведенията и внедряване на напреднали технологии; поощряване на цифровизацията, в това число решения за гарантиране на киберсигурността; стимулиране на прехода към кръгова и енергийноефективна стопанска система посредством осъществяването на ограничения като въвеждане на нисковъглеродни технологии и внедряване на технологии за дейно потребление на естествените запаси. Най-общо казано, посредством ПКИП предприятията ще могат да получат европодпомагане за трансформирането на българската стопанска система в новаторска, цифрова, с ниски въглеродни излъчвания и дейно потребление на ресурсите. 

Над 85% от средствата на програмата, или 1.28 милиарда евро, са предопределени само за дребните и междинни предприятия, оповестиха от министерство на стопанската система. 

Част от бюджета на програмата - 35 % ще бъде изпълнен посредством финансови принадлежности, като да вземем за пример гаранции по банкови заеми и финансови вложения на всички стадии от развиването на МСП. Така ще се подсигурява по-ефективно и стабилно потребление на ресурсите на Европейски Съюз в поддръжка на планове, които генерират доходи и спестявания, показват от министерство на нововъведенията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР